Fakta om Resveratrol

Resveratrol er en meget potent antioxidant som har betydelig sundhedsfremmende effekt.

Resveratrol findes i naturen og især i vindruer, rødvin, blåbær og tranebær. Den sundhedsfremmende effekt af moderat indtagelse af rødvin kan derfor i nogen grad forklares ved vinens indhold af aktive forbindelser som fx. resveratrol.

Mængden af forskningsresultater hvor virkningen af resveratrol er i fokus er øget betydeligt i løbet af de seneste tre år. For hver forskningsrapport der offentliggøres, er indsigten i stoffet sundhedsfremmende egenskaber blevet større og bedre dokumenteret.

Resveratrol har vist at at set kan forebygge kræft på en række forskellige måder, hvilket første gang blev observeret i forsøg med dyr i 1997.

Resveratrol har derudover i dyreforsøg vist sig at forbedre insulinfølsomheden, styrke hjertekarsystemet, mindske nedbrydningen af hjernen samt generelt vist sig at virke livsforlængede.

International konference om Resveratrol

I dagene 13-16 september 2010 afvikles den internationale konference “Resveratrol 2010” som vil samle de globalt førende profiler for at indsamle og opsummere det sidste års videnskabelige arbejde på området resveratrol og sundhed.

Resultatet bliver et udvalg af rapporter med den nyeste resveratrol forskning globalt med en anbefaling for det kommende års videnskabelig forskning og brugen af resveratrol . Rapporter vil blive offentliggjort ved New York Academy of Sciences i Annals of New York Academy of Science. Som opfølgning fra Resveratrol 2010 konferencen har en videnskabelig arbejdsgruppe formuleret deres anbefalinger i henhold til :

Konferencen  i 2014, Resveratrol 2014 , vil finde sted den 30 november til 3. december på Hawai. Se hele programmet her.

Emner der vil blive dækket under konferencen:

  • Resveratrol and cancer
  • Resveratrol and coronary-vascular diseases
  • Resveratrol on obesity and diabetes
  • Resveratrol and bone health
  • Resveratrol and neuroprotection
  • Resveratrol and longevity
  • Resveratrol and inflammation
  • Delivery, absorption and metabolism of resveratrol
  • Combinatory effect of resveratrol and other components
  • Naturally occurring resveratrol and derivatives
  • Modulation of mitochondria biogenesis and activity by resveratrol