Hvad er Naturlig Resveratrol

Resveratrol er et antibakteriel stof, der produceres af nogle planter. Det angriber naturligt patogener som svampe og bakterier. Resveratrol kan købes som kosttilskud, men kan også fås ved at spise frugt der naturligt indeholder stoffet. Undersøgelser har vist at Resveratrol kan have en virkning over for livstruende sygdomme som fx. kræft. Det har også vist sig at kunne regulere blodsukkeret og at det har en gavnlig indvirkning på hjerte/kar funktion.

Disse undersøgelser er i vid udstrækning er udført med dyreforsøg. Så der findes ikke nogen sikker videnskablig dokumentation for hvordan stoffet virker på menensker. Der er dog god dokumentation for at naturlige Resveratrol som kosttilskud doseret korrekte enten i diætpræparater eller i naturlig form kan have en betydelig indvirkning på generel velbefindende.

Den stærke fokus på stoffets mange positive egenskaber har også fået nogle til at hævde, at Resveratrol også har egenskaber, der kan nedsætte ældning. Faktisk har den egenskab vist sig  i forsøg hvor bananfluer, nematode orme og fisk har indtaget Resveratrol, at de har fået forlænget deres levetid. Desværre kan disse resultater med den type forsøgsdyr ikke overføres direkte til mennesker, der har en meget længere levetid. Så det gør det vanskeligt, med sikkerhed, at fastslå om Resveratrol har en positiv virkning på ældning eller levetid.

I de få forsøg der har været med mennesker blev Resveratrol indtaget i høje doser for at  skabe positive forandringer i blodsukkeret. Disse forsøg viste, at der skal relativt store doser af stoffet til, indtaget over lange perioder, for at se en virkning. Disse eksperimenter har endnu ikke givet tilstrækkelig med dokumentation til, at man kan sige, at Resveratrol har en så sikker virkning, at det kan siges at være effektivt til behandling af lidelser eller gavne sundheden generelt.

Det har været kendt, at et glas rødvin om dagen faktisk kan forebygge hjertesygdomme. Rødvin indeholder naturlig Resveratrol. Stoffet er fundet i skallen af kraftige røde druer. Nogle helsekost og alternativ medicin fortalere mener ligefrem,  at Resveratrol i rødvin faktisk har en gavnlige virkning på hjerte og kredsløb. Selv om den traditionelle medicinske samfund  endnu ikke har accepteret den egenskab. Der er gode beviser og dokumentation for disse egenskaber . Men disse påstande er endnu ikke strengt videnskabelige understøttet.

Resveratrol kan i dag købes i helsekostbutikker og butikker der handler med kosttilskud ligesom det også kan købes hos online-forhandlere på Internettet.