Sundhedsfordele ved grøn te

Grøn te – kosttilskud der er godt for dig

I tusinder af år har kineserne drukket grøn te, som lige så længe har været tilskrevet medicinske egenskaber. Kineserne har lige så længe anset den grønne te for at være en lægeurt, som havde egenskaber, der kunne behandle forskellige former for sygdomme. Den grønne te har også været tillagt evne til at give en lang levetid, som kineserne også er kendt for. Kineserne er et af de folk i verden, der er kendt for en meget høj levealder. En alder på hundrede år er ikke ualmindelig i Kina. Selv om kineserne har drukket grøn te i århundreder, er det dog først i moderne tid, at grøn te er blevet kendt i den vestlige verden, og nu er blevet en meget populær drik blandt travle og moderne mennesker.

Den praktiske virkning af grøn te blandt kineserne har fået forskere og ernæringseksperter til at interessere sig for denne vidunderlige bryg. Faktisk har de fundet ud af at den grønne te har medicinske egenskaber, der kan hjælpe med at forebygge flere typer af sygdomme, som også omfatter kræft. Faktisk er der mange professionelle sundhedsfolk, der anbefaler grøn te og endda taler for at grønne te spiller en stor rolle, hvis man vil bevare et godt helbred.

Hvad er så fordelene ved grøn te

Først og fremmest har forskerne fundet ud af at grøn te indeholder høje niveauer af specielle antioxidanter, som kaldes polyfenoler eller flavonoider som bære den grønne te´s helbredende virkninger.

Først og fremmest skal du forstå, at kroppen håndterer millioner af processer, der foregår på alle tidspunkter. Selv når du sover, er hjernen aktiv og vil kræve ilt for at fungere ordentligt.

Dog kan den livsvigtige ilt vi indånder medvirke til skadelige bivirkninger. Bivirkninger som de fleste mennesker kender som oxidanter. Disse oxidanter, også kendt som frie radikaler bliver introduceret til vores krop gennem eksterne kilder. Det kan være gennem forurening, ved stress, rygning, kost, og selv for meget solen kan virke oxiderende på kroppen.

Det er disse oxiderende processer, der er kendt for at være en af de vigtigste bidragsydere til dannelsen og væksten af kræftceller.

Så for at modvirke effekten af oxidanter og frie radikaler, er vi nødt til at introducere antioxidanter i vores krop. Og grøn te indeholder en masse antioxidanter. Selv om mange gode og især økologiske fødevarer indeholder de helbredende antioxidanter, så er grøn te helt i særklasse hvad antioxidanter angår.

Faktisk er der fundet højere mængder af antioxidanter i grøn te end der findes i druesaft og rødvin. Det forklarer, hvorfor forskere især interessere sig for at studerer fordelene ved grøn te.

Udover antioxidanter, indeholder grøn te også vigtige vitaminer, hvor især vitaminet B6, spiller en vigtig rolle for energiomsætningen (metabolismen) i kroppen. Det samme gælder vitaminerne B1 og B2, som er vigtige for at frigive energi fra fødevarer.

En anden stor ting ved grøn te er, at den indeholder afgørende mineraler. Især stoffet magnesium, som er vigtigt for knoglevækst og kroppens udvikling. Kalium er også vigtig og styrker hjertets pumpefunktion samt medvirker til at opretholde kroppens væskebalance.

Alt i alt er grøn te en lægeurt, der kan tilbyde vore travle kroppen store fordele. Kinesernes tusindårige erfaringer viser, at den grønne te kan hæmme udviklingen og væksten af skadelige celler i kroppen. I kraft af sine mange helende virkninger kan grøn te være med til at forebygge mange af de skadelige virkningerne af en travlt og moderne livsstil, så vi får et godt og langt liv. Selv professionelle sundhedsfolk over hele verden anbefaler, at folk bør drikke minimum 3 til 4 kopper grøn te om dagen, for at beskytte kroppen mod forskellige lidelser.

De kommende år vil vise flere fordele ved den grønne te. Men her er blot nævnt nogle få af de store fordele, der er ved dagligt at drikke grøn te. Så næste gang du har lyst til at drikke te eller kaffe, kan du vælge grøn te. Med denne bryg, kan du være sikker på, at du vil være i stand til at nyde en forfriskende drink som holder dig sund og frisk.

Her tænker du på “Sundhedsfordele ved grøn te”

  1. Hej?. Jeg er dialyse patient og skal derfor passe på med at få for meget Kalium. Mit spørgsmål er hvor meget kalium er der i grøn Matcha te pr 100 gram?.

    Mvh Kasper.

Lukket for kommentarer.