Test dine sukkervaner

Undgå overvægt, fejlernæring og huller i tænderne

Hver fjerde af alle voksne og mere end halvdelen af alle børn får mere sukker end godt er. Dermed stiger risikoen for overvægt, fejlernæring og huller i tænderne markant. Derfor relancerer Fødevarestyrelsen ’Sukkerspionen.dk’,  Hjemmesiden tager temperaturen på dit daglige sukkerforbrug og bogstaveligt vurderer om det er på vej op i det røde felt.

På baggrund af oplysninger om din vægt, din alder og dine motionsvaner kan det interaktive barometer præcist fortælle dig om du har plads til en sodavand og en håndfuld lakridser i din daglige kost, uden at komme over de officielle anbefalinger om at dagens kost ikke bør indeholde mere end 10 procent sukker.

Sukkerspionen.dk er udviklet for at visualisere hvor meget – eller rettere hvor lidt – sukker der er plads til, hvis man i øvrigt spiser sundt.

– Slik og søde sager er noget vi kan hygge os med. Men hvis det er en del af hverdagen kan det blive for meget. Vi har derfor udviklet sukkerspionen.dk så både børn og voksne med et par klik får en sjov og lærerig mulighed for at tænke over og eventuelt ændre sine vaner, forklarer kontorchef i ernæringskontoret Else Molander og fortsætter: – Vi har sat fokus på sukker og håber, at det kan skabe en større bevidsthed hos den enkelte om sukkeranbefalingerne.

Hvad kan du bruge Sukkerspionen til?

  • Sukkerspionen kan give svaret på om du spiser mere sukker på én dag end der er plads til i en sund kost, hvis du gerne vil spise og drikke sundt.
  • Sukkerspionen kan beregne ud fra køn, alder, højde, vægt og fysisk aktivitet, hvor meget sukker du kan spise på én dag.
  • Sukkerspionen kan give svaret på hvor meget sukker du har fået på én dag – ud fra oplysninger om hvad og hvor meget du har drukket og spist af søde drikke, slik, chokolade, kager, småkager, kiks, is og desserter mv. eller om dine sukkervaner er i balance

Facebook
Som en ekstra bonus kan du dele dit resultat med dine venner på Facebook og invitere dem til at prøve Sukkerspionen. På Altomkost.dk  kan du finde sunde og lækre alternativer til de sukkerholdige produkter.

http://www.sukkerspionen.dk

http://www.altomkost.dk

http://www.fvm.dk